Vad är en Dropshipping agent? (Och behöver jag en 2022?)

Om du sysslar med Dropshipping, då har du förmodligen hört uttrycket ”Dropshipping Agent”.

Det är även väldigt sannolikt att du inte har hört uttrycket ”Dropshipping Agent” förut, det är just det vi kommer att prata om idag! Vi kommer att bryta ner vad Dropshipping agenter gör för din verksamhet och gå igenom för och nackdelar.

Vad är en Dropshipping agent?

Låt oss börja med den uppenbara frågan: Vad är en Dropshipping agent?

En Dropshipping Agent är en Dropshipping leverantör(Aliexpress). Alltså en person som kommer hitta, lagra, packa och dra ner frakt tiden för dina produkter och din butik.

Om man lägger fram det på ett sådat sätt så är en agent exakt likadan som en leverantör.

Men den största skillnaden mellan en Dropshipping Agent och en Dropshipping leverantör är att en Dropshipping Agent agerar som en mellanhand och kan erbjuda dig och din verksamhet flera tjänster än en Dropshipping leverantör kan.

Vi kommer återkomma till dessa tjänster senare!

När du arbetar med en Dropshipping Agent kontaktar du honom eller henne med en produkt som du letar efter.

Sedan kommer din Dropshipping Agent att söka efter leverantörer för den produkten och förhandla fram de bästa priserna. Efter det fortsätter han eller hon att sälja dessa produkter tillbaka till dig och skickar dem till dina kunder.

Detta skiljer sig ganska mycket från att arbeta direkt med en Dropshipping leverantör, eftersom du i så fall är begränsad till produkterna i den leverantörens katalog.

En Dropshipping Agent kan vara egenföretagare eller arbeta för ett leveranslagerföretag.

Att ha tillgång till ett leveranslager är avgörande för en Dropshipping Agent. För att erbjuda sina dropship kunder(dig) snabba leverans- och kvalitetskontrolltjänster har Dropshipping Agenter inte råd att låta leverantören skicka produkterna direkt till dina kunder.

Efter att ha byggt upp en relation med en Dropshipping Agent (vilket görs genom att beställa från dem konsekvent), kommer de flesta agenter att förbeställa dina produkter och lagra dem i deras lager i förväg.

I så fall kommer de att kunna skicka ut produkterna inom en eller två dagar efter att du skickat din beställningslista till agenten.

Men det är inte allt som en Dropshipping Agent gör. Fortsätt läsa för att ta reda på vilka typer av tjänster en Dropshipping Agent kan utföra för din Dropshipping butik.

Vad gör en agent för din Dropshipping butik?

En Dropshipping Agent gör mer för en Dropshipping butik än en typisk Dropshipping leverantör.

Förut sa vi att de flesta Dropshipping Agenter tar produktförfrågningar från dig för att hitta de produkter du letar efter.

Det är redan en skillnad mellan en Dropshipping Agent och en leverantör.

Men det finns mer. Här är en lista över alla tjänster som en Dropshipping Agent kan göra för dig:

 • Söka efter din produkt genom att kontakta olika leverantörer och tillverkare
 • Säkerställer att produkt kvaliten är bra
 • Förhandlar fram det bästa priset för produkten
 • Lagrar produkten i ett lager
 • Genomför kvalitets kollar för produkten
 • Packar ordrar för frakt
 • Ger möjlighet till varumärke design
 • Förhandlar fram de bästa och snabbaste frakt alternativen
 • Erbjuder hjälp vid frakt förseningar och trasiga produkter
 • Updaterar dig om de senaste produkterna och trenderna

Majoriteten av dessa tjänster erbjuds inte av en Dropshipping leverantörer, det är just därför du bör överväga att använda dig av en Dropshipping Agent!

Vilka är fördelarna med att använda sig av en Dropshipping agent?

De främsta fördelarna med att använda ett Dropshipping Agent är lägre priser, snabbare leveranstider och personlig support.

De 6 främsta fördelarna till att använda en Dropshipping Agent till din Dropshipping butik.

 • Bättre pris/kvalitetsförhållande. Som vi redan nämnt kommer en bra Dropshipping Agent att ha nätverket och kompetensen för att hitta den bästa kvalitetsversionen av din produkt till lägsta pris.
 • Snabbare leveranstider. En erfaren Dropshipping Agent vet exakt vilka fraktmetoder som är bäst för varje land. Ofta är dessa leveransmetoder som typiska Dropshipping leverantörer som AliExpress inte erbjuder tyvärr.
 • Konsekvent prissättning. När du använder standardleverantörer som AliExpress kan din produkts pris ändras från dag till dag, och din produkt kan till och med bli otillgänglig. När du använder en agent kommer detta inte att hända utan att du är medveten om det, eftersom din agent skulle varna dig i förväg.
 • Uppdateringar om de senaste trenderna i Dropshipping världen. När du arbetar med en Dropshipping Agent kan han eller hon hålla dig informerad om saker som vilka typer av produkter som för närvarande säljs. Dessutom kommer din agent att varna dig för kommande evenemang som det kinesiska nyåret.
 • 1-till-1 kontakt. När du har några frågor kan du enkelt kontakta din Dropshipping Agent via plattformar som Skype, Whatsapp eller Telegram.
 • Förbättra din produkts förpackning. Du kan be din leverantör att inkludera din logotyp, en kampanjkod, ett tackbrev eller din produkts manual. Med andra ord, ett bra sätt att göra din dropshippingbutik unik!

Om detta låter intressant har vi ett samarbete med en Dropshipping Agent som vi starkt rekommenderar! Som du kan hitta här!

Vad är nackdelarna med att använda sig av en Dropshipping Agent?

 • Vissa agenter kräver att du har ett minsta antal beställningar per dag. Du kan förmodligen föreställa dig att en Dropshipping Agent investerar tid för att hitta din produkt och bygga en relation mellan er båda. Det är därför som vissa agenter bara arbetar med dropshippers som redan har ett visst antal beställningar per dag.
 • Ingen helt automatiserad orderuppfyllelse. Vissa Dropshipping leverantörer erbjuder ett klick eller helt automatiserad orderuppfyllelse. När du arbetar med Dropshipping Agent bör du inte räkna med en sådan här funktion. För att behandla dina beställningar måste du troligen skicka en .csv-fil med dina beställningar till din agent varje dag. Våran Dropshipping Agent som vi samarbetar med erbjuder ett helt automatiserat orderuppfyllelse system. Som du kan hitta här!

Är en Dropshipping Agent pålitlig?

Egentligen är pålitlighet ett stort hinder när det gäller att samarbeta med en Dropshipping Agent.

När du söker efter en kan du stöta på många människor som bara vill lura dig på något sätt.

Det är dock inte rättvist att säga att alla Dropshipping Agenter inte är pålitliga.

Enligt min erfarenhet har en Dropshipping Agent aldrig ljugit för mig eller lurat mig tidigare.

Även om det inte hände mig, betyder det inte att du inte kommer att hitta en opålitlig Dropshipping Agent heller.

Lyckligtvis finns det några sätt att förhindra att bli ljuga och lurade av en Dropshipping Agent.

Här är fem tips för att hitta en pålitlig Dropshipping Agent.

 • Om möjligt, fråga andra dropshippers först. Om du känner någon som framgångsrikt dropshipping med en agent bör du be dem om agentens kontaktuppgifter. På så sätt kommer du att vara säker på att han eller hon är legitim!
 • Fråga din agent om tidigare spårningsnummer. På så sätt kommer du att kunna kontrollera deras utlovade leveranstider.
 • Be din agent om bilder eller videor av deras lager. Om de skickar det till dig ser du att de har lager och paketerar produkter där. Ett tips är att be om en unik skylt i bilden eller videon (ett handtecken) för att se till att det är sant.
 • Arbeta inte med en agent som kräver en hög installationsavgift eller lägsta beställningsbelopp. Detta är ett tips för att vara på den säkra sidan. När du gör detta, var medveten om att någon kan ta dina pengar och försvinna. Gör det bara om du litar på agenten till 100 % eller är villig att ta risken.
 • Boka in ett videosamtal. Genom att göra detta kommer du att kunna få en bättre känsla med den agenten och bedöma om de är legitima eller inte.

Hur hittar man en Dropshipping Agent?

Om du efter att ha läst den här artikeln är intresserad av att hitta en Dropshipping Agent för din butik, föreslår jag våran samarbetspartner läser mer om dom i denna artikel: HyperSKU eller direkt till deras hemsida: Som du kan hitta här!.

Summan av kardemumman

Idag har du förhoppningsvis upptäckt vad en Dropshipping Agent är och hur de kan hjälpa dig att skala din Dropshipping verksamhet.

Enligt mig är Dropshipping Agent ett måste av något slag för att kunna skala din butik till nya höjder.

Men som med allt finns det nackdelar.

T.ex. det kan vara svårt att hitta en Dropshipping agent för din verksamhet.

Vi önskar er all lycka med just erna Dropshipping verksamhet!

Shopify gratis testversion

Vi tar gärna del av dina tankar

Lämna en kommentar

Dropshippingsverige
Logo